UNIZO reikt Handmade in Belgium-label uit aan ambachtelijke onderneemster uit Brussel

Met het authenticiteitslabel Handmade In Belgium wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Hun producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument. Met het HIB-label wil UNIZO de moderne en traditionele ambachtsman of -vrouw verenigen in een community.

Eerder vandaag reikte Bernard Walravens (voorzitter UNIZO Brussel) het label uit aan Katherine Berquin. Zij wordt zo UNIZO-ambassadeur van HIB.

In de zomer van 1995 maakte Katherine in de bergen van Zwitserland opnieuw verbinding met haar jeugddroom om juweelontwerpster te worden. In vier jaar tijd ontwikkelde ze haar expertise in goudsmeden en creatietechnieken (Technicum Noord-Antwerpen), gemmologie (Hoge Diamantraad Antwerpen) en beheer van juwelierszaken (Centre de Formation en Horlogerie Lausanne). Nu is ze hoofd Design en CEO van Berquin Jewels.

"Ik werk graag rechtstreeks met mijn klanten. Persoonlijke verhalen zijn de bron van mijn creatieve proces. Daarnaast ligt mijn focus op de ontwikkeling van dit bedrijf. De winkel is een enorm project dat al veel mogelijkheden heeft gecreëerd. Tegenwoordig voel ik echt dat Berquin Jewels in de positie is om de waardering voor individuele schoonheid naar een breder publiek te brengen. We willen dat mensen zich aangemoedigd voelen om te zijn wie ze zijn. Uiteindelijk is dat wat wij waarderen met onze ontwerpen. - Katherine Berquin
Kenmerken om het HIB-label in ontvangst te mogen nemen, zijn onder meer:

  • De ambachtsman is zelfstandige in hoofdberoep in België.
  • Het maakproces gebeurt voor minstens 50% met de hand.
  • De ambachtsman beheerst zelf het volledige maakproces (van A tot Z).
  • Een substantieel deel van het assortiment is handgemaakt.
  • De ambachtsman creëert een uniek product met zijn ‘handtekening’.
  • Het maakproces betreft productie, restauratie of transformatie.
  • De ambachtsman werkt eerder op kleine schaal en streeft naar kwaliteit.
  • De ambachtsman is zich goed bewust van zijn materiaalkeuze/grondstoffen.

Meer informatie? Contacteer Savanna Fonteijn: 016/28.44.44 - savanna.fonteijn@unizo.be

Meer weten over Berquin Jewels

Meer over: Brussel
Thema: Actueel