Juridische bijstand en bemiddeling

Juridische bijstand

Indien u nood heeft aan bijkomend juridisch advies, kan u terecht bij een UNIZO-advocaat in uw regio. Als UNIZO-lid geniet u bij deze advocaat van een eerste uur gratis advies. Vanaf het tweede uur juridisch advies en/of bijstand gelden de erelonen van de gekozen advocaat.

Klik op advocaat zoeken om van deze dienstverlening gebruik te maken. Geef de gewenste regio en specialisatie in het zoekveld in en u krijgt een lijst met advocaten die aan uw zoekopdracht voldoen.

Klik op de advocaat van uw keuze, vul uw gegevens in en stel uw adviesvraag. Uw vraag wordt rechtstreeks doorgestuurd naar de advocaat. Van UNIZO ontvangt u een voucher voor het eerste uur gratis advies. De advocaat bezorgt u dan binnen een redelijke termijn het gevraagde advies. Bij specifieke of complexe situaties kan de advocaat een consultatie of bijkomende betalende juridische bijstand voorstellen.

Klik hier om het voordeel te gebruiken.

 

Bemiddeling

Bij geschillen in handels- en sociale zaken is het vaak beter tot een minnelijke schikking te komen in plaats van meteen naar de rechtbank te stappen. Wat zijn de voordelen van bemiddeling? Het werkt sneller, u houdt de zaak meer in eigen handen en alles blijft vertrouwelijk. Bemiddeling is ook uitdrukkelijk opgenomen in het Gerechtelijk Wetboek. 

Zoek een bemiddelaar uit uw regio om van deze dienstverlening gebruik te maken. Als UNIZO-lid geniet u bij deze bemiddelaar van een eerste uur gratis bemiddeling

Zoek hier uw bemiddelaar

Meer weten over bemiddeling? Lees hieronder de meest gestelde vragen over bemiddeling.

Wat is bemiddeling?
Hoe verloopt bemiddeling?
Waar vindt u een bemiddelaar?
Wat kost bemiddeling?
Welke betwistingen komen in aanmerking voor bemiddeling?
Wat zijn de voornaamste voordelen van bemiddeling?
Welke soorten bemiddeling zijn er?
Wat als de bemiddeling mislukt?

Bent u zelf advocaat of bemiddelaar én UNIZO-lid? Stel u dan hier kandidaat als adviesverlener. We contacteren u vervolgens met meer uitleg over de voorwaarden en te volgen procedure.