5 vragen aan Jef Neve

Jef Neve is pianist en componist. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid, speelt klassiek en jazz, en schrijft filmmuziek. Zopas was hij op tournee met dat andere muzikale talent uit de Kempen, Natalia. Bij muziek maken, komt ook zakendoen kijken. Zijn bedrijf heet Blue Keys Productions. 

TEKST: Paulien Coenaerts - Foto: Caroline Tanghe

Wat was je beste investering ooit? 

“Mijn vleugelpiano: een Steinway B! Dat is hét instrument waar ik de laatste 15 jaar al mijn muziek op heb gecomponeerd en waarop ik elk concert heb voorbereid. We zijn bijna onafscheidelijk. Dat uitzonderlijke instrument heeft mij enorm geholpen bij mijn ontwikkeling als componist/pianist en bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Telkens ik erachter kruip, voel ik de inspiratie opborrelen.” 

Is succesvol ondernemen gemakkelijker als ze je naam kennen? 

“Die bekendheid opent deuren, dat kan ik niet ontkennen. Je legt sneller contacten met personen en organisaties waarmee je wil samenwerken. Maar elke medaille heeft een keerzijde. Zo wordt er héél snel verondersteld dat je – omdat je een bekende kop hebt – ook meteen veel middelen hebt. En dat maakt het niet altijd makkelijk om een goede samenwerking op poten te zetten en bijvoorbeeld een eerlijke prijs overeen te komen.”  

Van welke fout ben je blij dat je ze gemaakt hebt? 

“Er ééntje uitpikken, vind ik moeilijk. Want élke fout draagt bij tot nieuwe inzichten. Ik denk dat je gewoon moet blijven geloven in jezelf en vol overtuiging achter je zaak moet staan. Dan mag je van mij af en toe ook vol overtuiging in de fout gaan.” 

Wat is het mooiste of moeilijkste moment uit je carrière?

...

Benieuwd wat Jef Neve antwoordt? 

Lees het in ZO Magazine van april!