UNIZO vraagt om parking Wetteren zo snel mogelijk weer te openen

4/10/2018 - UNIZO Oost-Vlaanderen vindt het onaanvaardbaar dat de snelwegparking in Wetteren voor drie maanden gesloten is en vraag zo snel mogelijk de heropening. Door de sluiting van verschillende snelwegparkings voor vrachtwagens komt de verkeersveiligheid in het gedrang, omdat chauffeurs hun rusttijd niet kunnen nemen. De snelwegparkings zijn nochtans het best geschkt om chauffeurs hun nodige rust te laten nemen.

 Na een steekpartij op de parking in Wetteren, waarbij 1 dode viel, besliste burgemeester Alain Pardaen in samenspraak met de politie, gouverneur en procureur om de vrachtwagenparking voor een periode van drie maanden te sluiten. Een maatregel die op weerstand botste bij transportfederaties, maar ook bij UNIZO. Naast de verkeersveiligheid komt ook de veiligheid van de chauffeurs in het gedrang. Deze kan nog minder gegarandeerd worden wanneer vrachtwagens niet samen kunnen parkeren. Nu nemen heel wat vrachtwagenchauffeurs hun rust langs steenwegen, maar daar is heel wat minder sociale controle aanwezig.  

 
UNIZO vraagt een snelle heropening van de parking. “Als er maatregelen moeten getroffen worden, zoals bijvoorbeeld een betere omheining of bewaking, dan vraagt UNIZO dat deze er zo snel mogelijk komen. Alle overheden moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Ondernemers die met vrachtwagens onderweg zijn, mogen niet aan hun lot overgelaten worden, aldus Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen.   

 

UNIZO is in gesprek gegaan met de burgemeester van Wetteren, Alain Pardaen, en ook bij het kabinet Weyts werd er aangedrongen op een snelle oplossing.