Wat als... UNIZO opkomt bij de verkiezingen?

9/10/2018 - Vlotte bereikbaarheid, faire fiscaliteit, bedrijvige kernen, ruimte om te ondernemen en dialoog met ondernemers. Dat zijn de vijf speerpunten van de partij 'UNIZO'.  De actie 'UNIZO komt op' is een persiflage op de lokale verkiezingen en is een laatste krachtige oproep voor een ondernemersvriendelijk lokaal beleid tijdens de komende legislatuur. Maar UNIZO roept ook op om voor kandidaten te stemmen die deze prioriteiten onderschrijven.

 

Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van UNIZO, en Jos Vermeiren, directeur Oost-Vlaanderen, hebben dinsdag in het centrum van Gent hun verkiezingsaffiche opgehangen, folders in de postbussen van de partijsecretariaten gestoken en hun verkiezingspamflet persoonlijk overhandigd aan de Gentse politieke kopstukken. Zo wil UNIZO de prioriteiten voor de lokale verkiezingen nog eens in de verf zetten.  

Memorandum 
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2018 heeft UNIZO haar oor te luister gelegd bij ondernemers. Wat verwachten ondernemers na de gemeenteraadsverkiezingen van de lokale besturen? De prioriteiten werden vastgelegd in een algemeen UNIZO memorandum dat in het voorjaar 2018 werd neergelegd bij alle politieke partijen. Dit memorandum werd in 179 steden en gemeenten specifiek uitgewerkt op basis van de lokale situatie. 

 
Dynamische gemeenten  
In de laatste rechte lijn naar de lokale verkiezingen wil UNIZO nogmaals met een duidelijke boodschap meegeven aan de politieke partijen wat ondernemers verwachten van hun toekomstig gemeentebestuur.  We gaan graag in dialoog met alle kandidaten en met de nieuw verkozen gemeentebesturen. Deze 5 speerpunten worden door ondernemers naar voor geschoven als noodzakelijk om tot een aantrekkelijke, dynamische gemeentes te komen. Jos Vermeiren, directeur UNIZO Oost-Vlaanderen: "UNIZO wil ook na 1 januari 2019 als partner meewerken aan een bedrijvige en dus levendige gemeente of stad waar het goed is te wonen, te recreëren, te werken én te ondernemen. Omdat mensen die op eigen risico ondernemen, voor hun eigen loon zorgen, en welvaart & tewerkstelling creëren, versterkt moet worden."