De factuur (digitaal)

Alles over het belangrijkste bedrijfsdocument in uw zaak

De factuur is met voorsprong het belangrijkste handelsdocument in uw zaak. Het vormt de bevestiging van uw diensten of goederen die u geleverd heeft en waarvoor u betaald moet worden.

Hoewel het op zich een eenvoudig document is, roept het heel wat vragen op. Uiteraard moet u weten hoe u een factuur moet opmaken en wanneer u dat doet. In deze adviesgids gaan we dan ook uitgebreid in op de aspecten van btw die van belang zijn voor uw facturatie. Ook aan de opkomst van de elektronische factuur zal u in de toekomst niet meer kunnen ontkomen.

Daarnaast vergt het beheer van uw facturen bijzondere aandacht. Hoe kan u ze best bewaren en welk bewijs levert de factuur? De betaling is natuurlijk het allerbelangrijkste. De modaliteiten daarvoor komen ook aan bod in deze gids. En wat bij betwistingen van facturen?

Op deze en andere vragen proberen we u in deze gids een antwoord te geven. Met concrete checklist, tips en adviezen, zodat u nadien snel de nodige passages kan terugvinden. Deze gids wordt aangevuld met een reeks veel gevraagde modeldocumenten die gelieerd zijn aan de factuur.

Digitale publicatie